loader
  • % Оферти %
  • Приятно Пазаруване!

Какво прави японските четки за грим освен специални, но и до днес едни от най-добрите и каччествени четки за грим създавани някога?

Ефективност – има причина професионалните гримьори да използват японски четки за грим от години, те се представят много по-добре от другите четки. Цялата грижа, умения и внимание към детайла, които се влагат в направата на всяка японска четка за грим, просто означава, че това е превъзходен продукт.

Компанията Hakuhodo Co., Ltd., създадена през 1974 г., се намира в Кумано, Япония на около 20 км източно от Хирошима. Преди да стане известен като световната столица на четките за грим, Кумано е бил известен с производството на японски четки за Калиграфия в продължение на около 200 години. Днес в Кумано има повече от 80 компании за четки, които произвеждат повечето от четките, произведени в Япония.

Hakuhodo е един от водещите производители на четки за грим в Кумано както за производствения обем, така и за иновациите. Те произвеждат 500 000 четки всеки месец. В допълнение към тяхната собствена линия, те произвеждат и предоставят висококачествени четки за грим за много водещи козметични компании и гримьори със собствени брандове по целия свят.

Чрез десетилетия на сътрудничество и развитие, те създадоха най-висококачествените и съвършенни бих казала инструменти за грим.

КАКВО ПРАВИ ЯПОНСКИТЕ ЧЕТКИ ЗА ГРИМ СПЕЦИАЛНИ?

Многовековната история. Занаятът еволюира от традиционното производство на четки за калиграфия, менсо (рисуване на лица на кукли), нихонга (японска живопис), рисуване с маслени бои, дизайн и за индустриални цели до правене на четки за грим.

Четките се правят изцяло ръчна изработка. От избиране на косъма само с най-добро качество до ръчно свързване на космите в завършени форми.

Сноповете козина, предназначени за направата на четки за грим се се подстригват и не се режат от машини. Неподстриганите косми имат естествени фини връхчета, на което се дължи разликата в мекотата, поемането на продукта и гладкото нанасяне.

Използват най-висококачествени материали. Това включва най-фините естествени влакна, иновативни синтетични влакна, дървени дръжки и традиционни техники за довършителни работи като лакирани изделия.

Едни от най-известните Брандове за производство на луксозни и висококачествени Четки за Грим в Япония и Света са: Hakuhodo, Chikuhodo, Kanebo и др.

Малко повече за Японските Четки за грим и Материалите, които се използват за тяхното производство:

И така, какво точно прави четките Chikuhodo най-меките и предпочитани за използване на Света?

  1. Космите за направата на четките се подбират ръчно и се използват само тези с най-високо качество,
  2. Прилагат щателен 60-стъпков седмичен производствен процес, съчетан с внимателната работа на повече от 100 индивидуални майстори.

Има много колекционери, които постоянно се борят да се сдобият с възможно най-много от тези четки (знаете кои сте!). Но за тези, които сега се запознават с тях, навигирането в огромния избор на четки, може да бъде обезсърчително. За това сме ние тук да ви запознаем с посоката в търсенето на съвършенните и необходими четки за вас.

Знаем, че четките са голяма инвестиция и са от съществено значение за всеки любител на грима. Ние ще ви помогнем, за да разберете напълно кои четки ще отговарят най-добре на вашите нужди.

Сега ще разгледаме различните характеристики на няколко от най-продаваните серии на марката Chikuhodo с помощта на Ютаро Такемори, производител на четки от трето поколение в Chikuhodo.

Косъмчетата: Всички четки от серията Passion са направени от меки, естествени косми, които никога не се подстригват (коза, воден язовец или невестулка).

Относно: Ако не сте запознати с японските четки за грим, Такемори казва, че серията Passion е чудесна за начинаещи. Всичките седем четки са „лесни за използване, лесни за боравене и лесни за грижа“, казва той. Всяка четка Passion е конструирана чрез същия щателен процес от 60 стъпки, с който е известна марката Chikuhodo, с меки, ръчно подбрани косми и изпитана във времето форма и дизайн. Такемори също отбелязва, че са избрали забавен цвят (който той описва като „кавайно розово“) за поредицата, за да им придадат по-достъпно усещане. Заедно с пурпурната метална ферула и розовите акрилни дръжки (които имат малко блясък) са достатъчно оригинални.

Косъмчетата: Четките от серията GSN включват разнообразие от най-висококачествени ръчно подбрани косми (сива катерица, коза, невестулка, фич, миеща мечка, язовец и кон). Катеричият косъм е сред най-меките, които можете да видите и усетите – което го прави по-скъп от другите естествени косми.

Относно: Изборът на Takemori за професионалисти, серията GSN е най-голямата от трите, с 16 универсални четки. „Проектирахме ги да работят безпроблемно с различни марки и продукти за грим“, казва той. „И те са лесни за хващане и използване благодарение на изключително дългите дръжки, така че както професионалистите, така и начинаещите са наистина доволни от тях“, казва той.

Тези видове четки са най-подходящите за хора с чувствителна и деликатна кожа.

Z Series. Тази серия четки е специално създавана за колекционери и хора с чувствителна кожа.

Косъмчетата: С изключение на четката за вежди и устни, всяка четка от серията Z е направена от сива катерица, най-мекият и най-фин естествен косъм, и следователно най-скъпият. „Както при всички наши четки, всеки един косъм се избира ръчно от обучени професионалисти. Върховете никога не се режат, за да сме сигурни, че са възможно най-меки“, казва Такемори.

От всички четки от висок клас, които Chikuhodo прави, серията Z е най-луксозната.

„Z четките са направени от най-мекият косъм, която няма да раздразни дори най-чувствителната кожа“, обяснява Такемори. Четките Z са бестселърът на марката в чужбина и те смятат това за своята водеща колекция.

Ако търсите такива или подобни четки в България:

Може би единственият комплект от четки с катеричи косъм е на Saskia Beauty, който можете да намерите на българският пазар.

Този комплект от 12 броя четки за грим, комплект изцяло създаден от четки от естествен косъм, съдържа четки за лице и очи, някои от които комбинирани с висококачествен кози косъм, а част от четките са изцяло от катеричи косъм.

Може да разгледате комплекта четки за грим на Saskia Beauty тук:

https://shortest.link/pp8a

Вижте снимката на комплекта тук:

X
Присъединете се за да Получавате новите ни Оферти! Вие сте важни за нас - ние винаги работим заедно. Забавлявайте се!