loader
  • % Оферти %
  • Приятно Пазаруване!

Изчистено лице и обсипани с озаряващи сенки клепачи.

Изчистено, озарено лице е супер базов тренд в настоящия момент. Огледална кожа и отражение е ефектът, към който се стремим както за лицето и очите, така и за тялото.

Спомняте ли си, когато хайлайтърът за първи път се превърна в нещо като мания и ние слагахме толкова много върху скулите си, че на практика можехте да ги видите от космоса? Тези дни отминаха, но хайлайтърът със сигурност остана несесерите и тоалетките ни. Сега обаче не го нанасяме на скулите, а почти навсякъде другаде. Хайлайтърът обгръща очите ни, устните, ноктите и телата ни, покривайки ни с блясък. Блестящо покритие, което създава абсолютно съвършенство.

„Мисля, че хората винаги търсят нови иновативни начини да използват грима“, казва Джулия Сон, старши гримьор на NARS.

„Матовият грим имаше своето време, а сега блясъкът ни е завладял и ни държи в светлината на прожекторите. А със социални медийни платформи като Instagram и TikTok можем да споделяме и показваме нови идеи с толкова широка аудитория. Търсенето на нови техники и идеи е голямо и хората искат да ги изпробват.“

Друга причина хайлайтърът навсякъде да е тенденция е просто защото е толкова достъпен като ценови диапазон.

„Хайлайтърът е толкова привлекателен, той ласкае защото придава на кожата младежко, свежо сияние“, казва София Тилбъри, гримьор на знаменитости за Шарлот Тилбъри. „Цикличността на времето понякога навява скука, понякога когато се чувстваме уморени и дехидратирани блестящите текстури играещи светлинната игра в очите ни повдигат настроението и тонуса, блестящите устни и скулите ни потапят в ласкателна светлина и ни карат да изглеждаме здрави и красиви !”

Нещо, което прави тенденцията за хайлайтър навсякъде лесна е, че не се нуждаете от различна формула за всяка област на лицето. „Всъщност бих казал, че типът формула се свежда повече до лични предпочитания и текстура на кожата.“, казва Сон. „Обикновено прахообразните хайлайтери са с по-силен блясък, докато кремообразните хайлайтери могат да постигнат блясък предимно чрез текстурата си. Всеки, който нанася хайлайтър върху област с по-текстурирана кожа, трябва да избере кремообразен хайлайтър с розова текстура и по-малко реален блясък.“

В крайна сметка изборът на формула за хайлайтър се свежда до вашия тип кожа и желания завършек. „По-мазните кожи са склонни да работят най-добре с меко фокусиращ прахообразен хайлайтър за изглаждане на порите, докато по-сухата кожа изглежда свежа, хидратирана и блестяща с по-течната и кремообразна формула, която няма да се утаи във фини линии“, казва Тилбъри.

Гримът от 90-те за 2023 г
Ако има едно десетилетие, което е повлияло най-много на грима през последните няколко години, това са 90-те, с всички наситени, топли, кафяви нюанси, които напоследък рисувахме върху очите и устните си, казва Аная. Но за 2023 г. Аная казва, че гримът ще се повлияе повече в гръндж стилът и по-малко в модния стил на супермоделите.

Помислете за размазани черни като сажди очи, очна линия и заедно с шоколадови и кафяви моливи за устни в среден тон под слоеве прозрачни гланцове за устни.

Една от линиите в тази тенденция, която намира място и през лятото на 2023 е и визията за покриване на целите клепачи, включително и долния клепач изцяло с един цвят и това може да е вашият нов хайалйтър.

Съществуват основно два базови начина за използване на хайалйтър върху клепачите. Единият от тях е с пълно покритие на целия клепач, а вторият е с допълнително озаряване върху сенките, което може да нанесете чак до веждите, за да сме в крак с актуалните трендове, където миналото от ’90 се прелива във мета-футуристичното ни настояще.

Зная, че можем да кажем много за хайалйтърите и за видовете кожа, но някои въпроси остават с десетилетия без отговор и това е с кой хайлайтър можете все пак да постигнете желания ефект, както и кой хайлайтър какъв ефект създава. Бихме могли да кажем много по този въпрос и по тази причина ще направя отделен пост, свързан с приложението и отделните ефекти на хайалйтърите, но сега тъй като един от най-безизвестните, но най-търсени ефекти е именно диамантеното озаряване с прахообразен хайалйтър искам да споделя с вас някои продукти, които дават точно този вид ефект.

Единият хайалйтър е белият цвят Diamond Bomb на Fenty Beauty by Rihanna, който придава именно диамантено покритие, което може да нанасяте върху всички видове сенки.

Diamond Bomb на Fenty Beauty by Rihanna

А другият продукт е Диамантеният прах от сенките на Kryolan – Holographyc pigments, където трябва да търсите белите цветове. Най-новият продукт в това отношение, който отговаря на тези изисквания (споделяме без да сме изпробвали) е хайлайтърът на Мakeup by Мario “a veil of crystal sparkle” ✨

Мakeup by Мario “a veil of crystal sparkle” ✨

Как да носите хайлайтър върху устните си!
Ключът към устните със силно озаряване е да започнете с овлажняването и хидратирането им. Ето защо Tilbury препоръчва да започнете с използването на олио за устни, за да подготвите и хидратирате устните. След това използвайте пръстите си, за да разнесете хайалйтър върху центъра на устните. Отгоре нанесете гланц/глос или като алтернатива нанесете хайлайтър само до най-връхната точка на устните си и по дъгата на Купидон за повече плътност и обем, съветва тя. Разбира се, можете също така просто да изберете блестящ гланц за устни с подобен ефект или да опитате тенденцията „диамантени устни“ на TikTok за DIY блясък.

X
Присъединете се за да Получавате новите ни Оферти! Вие сте важни за нас - ние винаги работим заедно. Забавлявайте се!