Beauty trend: STROBING

Beauty trend: STROBING

Актуалната грим мания носеща името “strobing“, не успя да подмине и мен. Изкуството да озаряваш лицето си под каквато и да е форма, силно ме привлича. Може би, това е и основната причина, поради която да бъда лудо влюбена в новия тренд в гримирането. Прегледах много материали по темата, включително и различни видеа, които детайлно показват как бързо и лесно да придадем деликатно сияние на кожата си. И така, в следващите редове ще ви споделя основните предимства, които новата грим техника предлага. Изхождайки от превода на термина “strobing“- отражението на светлината върху дадена повърхност, или ясно казано “стробингът” е илюзия за отблясък.

Тук на помощ идват любимите ми хайлайтери, които можем да срещнем под много различни видове – коректор, фон дьо тен, сенки, руж или пудра. Самите хайлайтери са средство за изсветляване и отделяне на частиците на лицето, с цел те да бъдат подчертани специално. Главно това са – скули, брадичка, челото и зоната около очите.

 

Новата техника придава един озарен и подмладен вид на лицето, прави погледа по-бляскав и често пъти прикрива натупалата се умора. Важно е да уточня, че хайлайтерите не прикриват, а подчертават. Точно в това се крие и разликата между стробинга и контуриранерто. При “contouring”-a моделираме лицето си, като играем със светлосенките на зоните от лицето си. Докато “strobing“-ът е техника, която придава свеж вид и деликатно сияние. Тя е лесна и бърза, и може да се поставя върху кожата, дори без поставяне на основа от фон дьо тен. Този грим прави лицето да изглежда като след лек фейслифтинг. С него чертите му стават по-хармонични, а скулите – по-високи.

 

Преглеждайки различните видове озаряващи продукти, се спрях на палитрата хайлайтери на английската марка Revolution.

 

Палитрата се състои от 8 хайлайтера, в страхотни нюанси, които стоят естествено и сияйно на лицето. Силно се притеснявах, когато поръчах палитрата, да не се окаже, че нюансите ще бъдат твърде наситени като руж, но седмица по-късно, след употребата, мога да споделя, че това е прекрасна селекция от хайлайтери. Цветовете са натурални и не стоят изкуствено. Единственият матов цвят е най-тъмният бронзант, от втория ред в палитрата. С огромна радост мога да споделя, че покупката на такава палитра категорично си заслужава, поради многообразието на цветови нюанси, подходящи за всеки тон кожа и всеки сезон.

Палитрата е закупена от Boxybox, като цената от 25 лв, определено си заслужава.

strobing-1024x576 IMG_20160110_152733_1050x1050-1024x1024 how-to-strobing-1024x576 strobing_army_707x1050-689x1024

About author

Share
MoHaX

Graphic and Web Designer

Вашият коментар