loader
  • % Оферти %
  • Приятно Пазаруване!


Целта на гримирането е кожата ви да изглежда безупречна и дори тонизирана – а не като покрита с непрозрачна маска. Никой не предпочита ивици, несмесен грим. За да запазите визията си естествена, трябва да прилагате правилните инструменти.

Четките, за които хората са най-силно объркани, обикновено са – тези за точково нанасяне Duo fibre Foundation brush, която има два пласта косми с различна дължина и Flat Buffing Brush, която най-често наричаме флат кабуки, а именно с плоска и равномерна повърхност, изрязана по права линия, особено когато става въпрос за нанасяне на течни основи и тяхното разнасяне.

Тук сме, за да изясним разликите между тези две четки.

Полираща четка или Flat Top Buffing Foundation Brush:


Полиращата четка има малко по-плътна глава, отколкото тази с два вида влакна, което ви позволява равномерно да разнесете продукта в кожата. Тази четка ви осигурява от средно до пълно покритие, ако се използва за нанасяне на течни основи. Също така, те поемат малко повече допълнителен продукт, тъй като са по-плътни.

Тези четки обикновено работят добре с прахообразни продукти, като прахообразен руж, прахообразна основа. Те са достатъчно плътни, за да не се налага непрекъснато да потапяте четката в продукта, което го прави подходящ за тези, които нямат много време. Разнасят много равномерно, което им дава едно от първите места в класациите за най-търсени, най-използвани и л/бими четки за всички през последните 10 години.

За да завършите грима с красив смесен финиш, внимателно без натиск с завъртащи движения разнесете с четката контура, коректора и фон дьо тена.

Накратко, полиращата четка е многофункционална четка, предназначена за разнасяне на пудра върху кожата и изглаждане на силен руж, контур или всякакви линии, които могат да се образуват от фон дьо тен.

Известни полиращи четки са:
• It Cosmetics Flat Top Buffing четка за фон дьо тен.
• Real Techniques Flawless Base Brush Set.
• Плоска кабуки четка Sigma Beauty F80.


Air Brush или Duo Fibre Stippling Brush е Четка с два пласта фибри:


Четката за точково нанасяне обикновено има два пласта косми:

  1. Синтетични бели влакна в горната част, за да поемат продукта и да помогнат за финото му нанасяне върху кожата.
  2. Черни естествени влакна в долната част, които са сравнително по-плътни и разнасят точково поставените продукти от белият фин пласт фибри.

Такива четки работят наистина чудесно с течни и кремообразни продукти, било то фон дьо тен, руж, бронзант или хайлайтър. Air Brush или Duo Fibre Stippling Brush е Четка с два пласта също така действа като полираща четка, която придава перфектен блясък на вашия грим.

Колкото повече време отделяте за нанасяне, толкова по-ефирно ще изглежда, така че определено не е идеалният вариант за тези, които винаги закъсняват. Когато се прилага правилно четката air brush, фон дьо тенът всъщност остава по-дълго в сравнение с това, ако е прилаган с четката за полиране.

Може да се каже, че времето, което отделяте на грима си е право пропорционално на неговата трайност и издръжливост.

В заключение и двете четки дават безупречен ефект, зависи само от това как ги използвате. Много гримьори препоръчват да използвате Stippling brush като четка за нанасяне на течния фон дьо тен и да го смесите след това с четка за полиране, така че да има по-безпроблемно покритие.

X
Присъединете се за да Получавате новите ни Оферти! Вие сте важни за нас - ние винаги работим заедно. Забавлявайте се!